lördag 1 november 2008

Jim

Jag har redan skrivit ett antal inlägg om Rickard Svanslös. Jag har dock en annan katt - han heter Jim och är en liten svart katt som också kommer från en kattjour i Liverpool.

Det finns inte så mycket att säga om Jim. Han är inte världens stiligaste katt och kvinnan som tar hand om kattjouren var överraskad när jag valde ut den lilla gubben: Are you really sure you want Jim ? sa hon.

Jim är Rickards motsats i så många avseenden. Han är en tyst och artig katt vars favoritaktiviteter är att sova på teveapparaten och att sitta i knän. Han biter aldrig och är väldigt charmig när han känner sig trygg. Han är dock rädd för världen utanför lägenheten och jag undrar vad som hände honom i Liverpool under hans tidigare liv.

Jag känner inte till Jims ålder men jag misstänker att han är ungefär tretton år gammal. Han har sex tänder kvar - varje veterinärbesök leder till ännu fler tandförluster- och har alltid varit väldigt smal trots att han äter som en häst. Jag oroar mig alltid att en veterinär skulle tro att han har blivit försummad på något sätt.

Nyligen har han blivit ännu smalare så vi gick till veterinären för blodprov och ett förutsägbart beslut att ta bort flera tänder.

Stackars Jim.. Trots sin viktförlust tror jag (och veterinären) att han inte är i smärta. Detta är den viktigaste faktorn som ska bestämma hans framtid.

2 kommentarer:

Nic's NEWs sa...

Ugghh!! I shudder to think, that is exactly what we have been thru with our boy - he was 13. They never worked out what was wrong but in the end he just became too thin - but still very cuddly and affectionate. It aint easy being a cat parent!

D. sa...

Too true...