måndag 18 augusti 2008

Att vara sjuk i Sverige

Usch... jag hag har varit sjuk i snart fyra dagar nu. I natt hade jag feber och jag hostade högt och länge. Min fru skickade mig till soffan där jag upptäckte en sur katt som ville skicka mig tillbaka till sängen. Varför blir man så impopulär när man är sjuk ?

I morse kröp jag till apoteket för att köpa läkemedel. Apotek i Sverige är säregna saker. De ser ut som apotek i England men i Sverige säljer apotek inga mediciner! Ok, jag överdriver kanske. Däremot i England kan någon som jag som knackar på dödens dörr köpa en rad mediciner för att behandla sina symptom. I Sverige kan man bara köpa paracetamol, aspirin eller noskapin. Jag behöver Night Nurse som är en engelsk medicin som kan behandla min huvud- och ledvärk och min hosta och göra mig halvmedvetslös medan jag återhämtar mig. Men det är omöjligt att få den i Sverige - jag måste lida!

Däremot finns det positiva aspekter av att vara sjuk. Jag kan varken jobba eller röra mig. Därför har jag en perfekt ursäkt att sitta på soffan och titta på South Park.

2 kommentarer:

Philipum sa...

Kom tillbaka snart du, annars finns risken att jag slukas helt av preoner igen !

Anonym sa...

Men så är inte lika många svenskar läkemedelsberoende ;)
Krya på dig!