lördag 15 augusti 2009

BBC-journalister

För några dagar sedan var jag lite uttråkad och googlade efter en BBC-journalist (Matt Frei) som jag hörde på radion. Jag upptäckte att han hade gått i en privat skola. Detta gjorde mig lite nyfiken angående utbildningen av andra BBC-journalister.

Därför gjorde jag några helt slumpmässiga googlesökningar efter välkända namn inom BBC. Jag valde Mark Mardell (Europakorrespondent), Justin Webb (USA), John Simpson (utrikes), Robert Peston (ekonomi), Andrew Marr (politik), David Dimbleby (politik) och Nick Robinson (politik). Var och en av dessa prominenta journalister åtnjöt en privilegierad utbildning.

Jag är ingen klasskämpe och jag accepterar att det finns många olika hypoteser som kan förklara deras framgång. T.ex. det är tänkbart att de var de bästa kandidaterna när de ansökte om sina nuvarande jobb. Däremot kan man också spekulera att BBC faktiskt är en snobbig organisation. Jag vet inte och jag vill inte spekulera för mycket. Enligt min åsikt är situationen dock oroande oavsett hur man tolkar den.

3 kommentarer:

Shane sa...

Mycket interessant!

Visste du att Andrew Marr var en Marxistisk på universitetet?

D. sa...

Andrew Marr has a fair few things in his past he would rather weren't discussed.

Did you hear about the injunction he took out a year or so ago to prevent the media reporting on..... ?

Shane sa...

No I didnt...you know all the gossip mate!