torsdag 20 augusti 2009

Kejsarens nya kvalifikationer

Idag släpptes resultaten av de nationella proven som togs av elever i England under sina sista skolår. Förutsägbart nog har antalet elever som fick de högsta betygen stigit till en rekordnivå. Politikerna skryter över att utbildningsstandarden har förbättrats, eleverna firar och föräldrarna gratulerar sig själva till att ha uppfostrat fram en härskarras.

Jag skulle vilja vara med i firandet men detta är omöjligt - jag kan inte låtsas att kejsaren bär fina kläder om han faktist är naken. Istället för att ha stigit under det senaste decenniet har standarden faktist sänkts. Det finns många bevis på detta påstående trots att regeringen blundar för dem.

Ett av årets historiaprov är ett bra exempel av detta. Tentan innehöll frågan “How far do you agree that Hitler’s role 1933-45 was one of despotic tyranny?”. Tyvärr kunde många studenter inte ens förstå frågan. De klagade över att orden despot och tyranny var för svåra !! Ung. 1000 studenter till och med deltog i en facebookkampanj för att protestera emot den "orättvisa" frågan och krävde att den inte tas med i betygsättningen.

Jag vet inte om jag bör skratta eller gråta. Utbildningssystemet i England måste reformeras...

Inga kommentarer: