fredag 28 augusti 2009

Are you really sure you want Jim ? .....

....... sa kvinnan på kattjouren i Liverpool. Jim var en gammal och skabbig katt som liknade en undernärd råtta. Han hade fångat min uppmärksamhet genom ett misslyckat försök att hoppa upp på ett bord. Jag valde ut honom bara för att jag visste att ingen annan skulle adoptera honom.

Snabbspola två år framåt och Jim är fortfarande tunn men han är också en charmerande och vänlig katt.

Två år senare har gamla Jim förlorat 50 procent av sina tänder. Han har dock fått ett "kattpass" och snart ska flytta till Sverige.


Snabbspola två år framåt och Jim från Liverpool har blivit en svensk huskatt. Nu har han förlorat 75 procent av sina tänder och tillbringar sina dagar i soffan och knä och på balkongen. Han är fortfarande rädd för världen utanför lägenheten men han litar på husse och matte och känner sig trygg.


Snabbspola fram till gårdagen och en nästan helt tandlös Jim som inte kunde hittas i lägenheten. Till slut hittades han under några gamla kläder i ett skåp. Han såg ut som om han hade mycket ont. Idag tog veterinären några blodprov som visade att han hade en allvarlig njursjukdom. Därför bestämde vi att han skulle avlivas. Det var ett svårt men helt rätt beslut att fatta.

Stackars Jim..

Nu har du läst historien om (den senare delen av) Jims liv...


Aside: as you may have gathered, I like animals and prefer them to most humans. If humans can have obituaries, then why not cats ?

2 kommentarer:

kj sa...

Stackars Jim! Måste vara ett fruktansvärt svårt beslut att ta. Hur gammal blev han?

D. sa...

Nobody knows. He was rather old when I got him. I would estimate about 15 so he'd "had a good innings".