söndag 29 augusti 2010

Lars Ohly

Valet närmar sig och det är svårt att undvika Sverigedemokraterna i media. Detta välkomnar jag - alla bör veta att Sverigedemokraterna vill driva en farlig politik som inte har någon plats i ett jämlikt samhälle. Däremot kan jag inte förstå varför media är så tysta om ett annat farligt parti : Vänsterpartiet.

Partiets ledare Lars Ohly kan knappast beskrivas som en demokrat. Han grät när Berlinmuren föll och han försvarar diktaturer (om de är kommunistiska, t.ex. Kuba). Dessutom vill han mörklägga historien om de så kallade Kirunasvenskarna som dödades av Stalin. Här är ett par relevanta citat från Ohly:

Marxism-leninismen är ett bra, riktigt och viktigt begrepp.

Vi får aldrig acceptera ett demokratibegrepp som står höjt över klasskampen.

Det kan vara så att inskränkningar av de demokratiska fri- och rättigheterna är den enda möjligheten för arbetarklassen att slå vakt om den största demokratiska reformen vi känner till - avskaffandet av utsugningen och kapitalismen.

Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa.

Till skillnad från Sverigedemokraterna är Vänsterpartiet nästan ett regeringsparti trots att Lars Ohly vore en helt olämplig minister. Han förespråkar en ideologi som har lett till lidande och död. Medierna har ett ansvar att avslöja alla extremister (vänster och höger). Jag kan inte förstå varför de endast fokuserar på ett av dessa hot.

3 kommentarer:

Phil sa...

Kan du rösta? Isåfall vad ska du rösta? Och din fru? Min fru brevröstar för miljöpartiet härifrån.

Christofer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Christofer sa...

För det första vill jag säga att du har en skön blogg. Jag googla mig hit :) Men vill ändå ta mig friheten att kommentera detta/ditt inlägg.

Jag citerar: Medierna har ett ansvar att avslöja alla extremister (vänster och höger) slut citat. Vad är extremistm? I detta var bara V och SD på tal. Nazistm och kommunism är extremistm kan det flesta hålla med om för det skadar mänskligheten?! Men tänk dig kapitalism, det om något skadar ju människan och inte bara det utan även allt i vår omgivning, Tillväxt är ju kapitalisms främsta ord. Tillväxt skapar miljöpåverkan som i sin tur skapar sämre förutsättningar för djur och natur som i slutändan skadar oss människor. För andra är miljöaktivister extremister eller för den tredje är socialister är extremister. Islamister är extremister. På Irland är protestanter extremister och på den brittiska ön är katoliker extremister, nu tog jag i lite för att förtydliggöra vad jag menar. Vad är extremistm? Med min syn på världen så kan vem som helst vara extremist, det enda du behöver göra är att flytta på dig ur ett geografiskt läge till ett annat. Vad händer om en wall street snubbe drar på semester till Havanna?