torsdag 29 april 2010

South Park

Som ni vet är South Park mitt favoritprogram på TV. Jag kan aldrig förstå varför det beskrivs som dumt och vulgärt. Visst är det vulgärt men programmets skapare (Matt Stone och Trey Parker) faktiskt är väldigt intelligenta.

De är också modiga. SP har nyligen väckt mycket uppmärksamhet på grund av två episoder som innehöll en karikatyr av grundaren av religionen islam. Matt och Trey visste att dessa episoder kunde leda till dodshot men episoderna sänds i USA ändå. Vi alla bör vara tacksamma för att de stod upp för yttrandefriheten.

Tyvärr har Comedy Central, som sänder serien i det svenska kabelnätet, inte Matt och Treys höga principer. TV-bolaget vägrar att sända de kontroversiella episoderna.

Kan vi i själva verket påstå att det råder yttrandefrihet i det här landet om vi är rädda för att utnyttja denna rättighet ?

söndag 11 april 2010

Från Genève till Dusseldorf

Nästa vecka måste jag åka till Dusseldorf annars blir det omöjligt för att mig att resa och göra mitt jobb. Jag tappade mitt gamla pass för några veckor sedan och just nu strider jag i en kafkaesque/moment-22 byrokratisk värld för att få ett nytt pass. Det visar sig att det snabbaste sättet att göra detta är att åka till konsulatet i Dusseldorf! För ett år sedan kunde jag har fått ett pass från varje ambassad i Europa.

Tack Gordon Brown! Det finns en myriad olika sätt att göra nedskärningar. Varför har regeringen tagit bort den enda tjänsten som nästan varje expat använder från en ambassad ??

lördag 3 april 2010

Eskilstoona lever ett tråkigt men friskt liv.

Våren har kommit och jag har vaknat ur min bloggdvala...

Dock finns det bara en sak om mitt liv under de senaste månaderna som är värd att rapportera. Tack vare Shane har jag blivit en motionsfreak. Jag springer ung. 5km tre eller fyra gånger om veckan. Jag känner mig friskare än någonsin!!