onsdag 22 april 2009

Vodka och cigarrer

Det är dags att skriva någonting....Jag har börjat att känna mig lite skyldig över att jag sviker mina (fyra) läsare som uppskattade mina berättelser om CERN, CERN, kvantfysik, CERN, kvantfysik och flygrädsla.

De senaste månaderna har varit svåra - för många föreläsningar, för mycket forskning och för lite South Park. Däremot fanns det några höjdpunkter, inte minst en intressant kväll i ett av Genèves topphotell med en bankir och hans kreditkort.

Det var roligt att uppleva "världen av pengar" (....kan inte hitta på ett mer lämpligt uttryck men du vet vad jag menar). Dock kände jag mig samtidigt lite obvekäm - jag föredrar att sitta och skratta i en typisk engelsk pub än att röka cigarr och diskutera börsen i en exklusiv bar.


Men jag vill inte låta otacksam - jag tyckte om cigarren och det var toppen att hälsa på min vän som flyttade till Hong Kong i fjol. Dessutom innan jag träffade honom var jag lite orolig över lågkonjunkturen men nu ser jag att världen (och skrytkonsumtion) fortsätter som vanligt trots tidningarna som varnar för en global ekonomisk kollaps.